Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 01-11-2011 | Article Rating | (0) reacties

Waarom is educatie nog steeds ‘one-size-fits-all’?

Waarom is educatie nog steeds ‘one-size-fits-all’? aNewSpring helpt mensen bij het leren en daarom vinden wij het gek dat educatie nog steeds ‘one-size-fits-all’ is. Alle studenten zijn uniek met hun eigen talenten en leerstrategieën. Stel je eens voor dat studenten hun voordeel kunnen halen uit lessen die speciaal voor hen zijn ontwikkeld.

Adaptief leren
Ken Robinson heeft in 2010 al voorspeld dat de volgende generatie leren helemaal gepersonaliseerd zal zijn. Hij riep technologiebedrijven op om deel te nemen in deze revolutie, die mede mogelijk wordt gemaakt door het internet.

Het voordeel van de mogelijkheden van e-learning is dat we realtime inzichten hebben in de voortgang en resultaten van de studenten. Technologie maakt het mogelijk om deze data nog beter te gebruiken. Door middel van datamining en algoritmes kunnen wij opleidingen ontwikkelen die zich aanpassen aan elke individuele leerling!

Van kaart naar GPS
De huidige e-learning kan vergeleken worden met een traditionele landkaart. Er is een aangegeven route is, maar je moet nog steeds je eigen weg te vinden. In de visie van aNewSpring moet de volgende generatie van e-learning meer lijken op een navigatiesysteem. Je stelt een persoonlijk doel en het e-learning platform zal er voor zorgen dat je op de juiste weg blijft. Wanneer je onderweg obstakels tegenkomt zal de route automatisch worden aangepast.

Devlearn 2011
Op DevLearn 2011 zal aNewSpring haar zelfservice e-learning platform voor opleiders internationaal presenteren. Vanaf nu kan elke opleider zelf eenvoudig gepersonaliseerde e-learning ontwikkelen, onderhouden en leveren. Zo kunnen er meer studenten profiteren van de voordelen van adaptief leren. DevLearn zal plaatsvinden van 2 tot 4 November in Las Vegas.

aNewSpring zal op DevLearn twee presentaties geven. De eerste gaat over het ontwikkelen van adaptieve leerpaden met aNewSpring en EasyGenerator. De tweede gaat over het ontwikkelen van e-learning in de ‘cloud’ en hoe dit adaptief leren kan bevorderen.

Wil je meer weten over aNewSpring en onze aanwezigheid op DevLearn 2011? Neem dan eens een kijkje op onze website of ons blog.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.