Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-10-2011 | Article Rating | (0) reacties

Augmented Reality-game maakt kinderen mediawijs

Augmented Reality-game maakt kinderen mediawijs De stichting Mijn Kind Online doet mee aan het Europese project IDentifEYE, een educatieve game die kinderen tussen 8 en 14 jaar wijzer moet maken op het gebied van digitale rechten en privacy.

Augmented reality, in dit geval een type waarbij kinderen zichzelf op het scherm zien, is een essentieel onderdeel van de game, zegt Remco Pijpers, directeur van Mijn Kind Online, op Kennisnet.

"We willen kinderen beter inzicht geven in hoe ze zichzelf profileren op internet. Hoe zie je jezelf en welk beeld schep je via sociale media? Hoe zien anderen jou en in hoeverre heeft dat invloed op je online identiteit? We leren ze dus na te denken over wat ze delen met anderen. Wat jij prijsgeeft op internet, bepaalt hoe je wordt gezien. Ook wat anderen over je zeggen, vormt je online identiteit."

 

In het kader van het onderzoek wordt gesproken met kinderen en leraren.  Verder wordt momenteel een inventarisatie gemaakt van de digitale rechten van kinderen op nationaal en Europees niveau.

 

Mijn Kind Online werkt samen met partners uit onder meer Cyprus (CNTI) en Engeland (OAKE associates). De Europese Commissie maakt het project financieel mogelijk.

 

Lees het volledige interview met Remco Pijpers bij Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.