Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-10-2011 | Article Rating | (0) reacties

Augmented Reality-game maakt kinderen mediawijs

Augmented Reality-game maakt kinderen mediawijs De stichting Mijn Kind Online doet mee aan het Europese project IDentifEYE, een educatieve game die kinderen tussen 8 en 14 jaar wijzer moet maken op het gebied van digitale rechten en privacy.

Augmented reality, in dit geval een type waarbij kinderen zichzelf op het scherm zien, is een essentieel onderdeel van de game, zegt Remco Pijpers, directeur van Mijn Kind Online, op Kennisnet.

"We willen kinderen beter inzicht geven in hoe ze zichzelf profileren op internet. Hoe zie je jezelf en welk beeld schep je via sociale media? Hoe zien anderen jou en in hoeverre heeft dat invloed op je online identiteit? We leren ze dus na te denken over wat ze delen met anderen. Wat jij prijsgeeft op internet, bepaalt hoe je wordt gezien. Ook wat anderen over je zeggen, vormt je online identiteit."

 

In het kader van het onderzoek wordt gesproken met kinderen en leraren.  Verder wordt momenteel een inventarisatie gemaakt van de digitale rechten van kinderen op nationaal en Europees niveau.

 

Mijn Kind Online werkt samen met partners uit onder meer Cyprus (CNTI) en Engeland (OAKE associates). De Europese Commissie maakt het project financieel mogelijk.

 

Lees het volledige interview met Remco Pijpers bij Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.