Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-10-2011 | Article Rating | (0) reacties

Pictoplace komt met software voor het speciaal onderwijs

Het bedrijf Pictoplace heeft interactieve software ontwikkeld voor leerlingen met bijvoorbeeld autisme. Ze kunnen nu hun noodzakelijke dagplanning met behulp van pictogrammen aangeboden krijgen via het digibord.

 

De planning blijft in beeld terwijl de leerkracht met lesmateriaal op het digibord aan het werken is.

Voor leerkrachten levert deze nieuwe digitale werkwijze een enorme tijdbesparing op. Er is geen sprake meer van knip- en plakwerk en door de hoeveelheid opgeslagen pictogrammen is altijd de juiste picto bij de hand. Ook kunnen gemaakte planningen eenvoudig worden gekopieerd naar andere dagen waardoor niet meer elke dag opnieuw een dagplanning gemaakt hoeft te worden. Omdat de digibord weergave een online-systeem is, kan op elke gewenste plek een planning gemaakt worden.

"Uit de resultaten van een pilot bij een groep leerlingen met een verstandelijke beperking en autisme op de Herderscheeschool in Utrecht, blijkt dat de betrokkenheid van de leerlingen aanzienlijk toegenomen is door het gebruik van de digibord-weergave. Het past in de belevingswereld van deze kinderen om te werken met digitale middelen en het sluit meer aan bij hun interesses. Hierdoor wordt de interactie met de leerkracht vergroot," aldus Ellen Huisman van Pictoplace.

Ook wordt een prikkelarme omgeving bevorderd door het weghalen van vaak reflecterende plastic picto's met klittenband. "Door de problematiek waar deze leerlingen mee te maken hebben zijn ze vaak erg gevoelig voor ruimtes met een drukke uitstraling omdat veel prikkels storend werken," legt Huisman uit.

Bron: Pictoplace


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.