Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-10-2011 | Article Rating | (0) reacties

Masterclass over online netwerken

Masterclass over online netwerken Op 14 oktober houdt het Centre for Learning Sciences & Technologies (CELSTEC) een online masterclass over digitale communities. Centrale vraag in de masterclass: hoe breng je leven in een online community? De masterclass wordt gegeven door dr. Jan van Bruggen, onderzoeker bij CELSTEC en lector bij Fontys Hogescholen.

 

Docenten en ook andere professionals maken in toenemende mate gebruik van online communities: om samen te werken in concrete projecten, zich verder te professionaliseren, lesmateriaal te ontwikkelen en delen en om ervaringen uit te wisselen. Lang niet alle communities zijn succesvol: maar al te vaak is er weinig tot geen activiteit, of de activiteit beperkt zich tot een relatief kleine groep van mensen binnen de community. Deze masterclass biedt u handvatten om naar communities te kijken vanuit een perspectief waarin aandacht is voor het actieve samenspel tussen individueel en gezamenlijk leren en de tools die daarvoor beschikbaar zijn.

 

Deze masterclass beantwoordt de volgende vragen:

 

    * Wat zijn online communities en waar zijn ze zoal voor bedoeld?

    * In welke fase van de ontwikkeling van een community werkt de online variant het best en waar kun je beter andere contact momenten organiseren?

    * Wat is met alle kennis van het moment, de beste manier om online communities effectief en 'levendig' te maken?

 

Als je dit wat wetenschappelijker bekijkt, dan zijn modellen zoals dat van Gerry Stahl (2006) erg bruikbaar om de kwaliteit en inrichting van online communities te bekijken en in te richten. In de masterclass wordt het Stahl model uitgelegd.

Voor wie?

 

De masterclass richt zich op docenten en alle andere professionals die participeren in online communities en op diegenen die zich bezig houden met het inrichten en faciliteren van online communities.

Door wie?

 

Dr. Jan van Bruggen is universitair hoofddocent bij het Centre for Learning Sciences & Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Zijn werk richt zich op de ondersteuning van gezamenlijk werken en leren in leernetwerken. Daarnaast is hij als lector Educatieve Functies van ICT verbonden aan de Fontys Lerarenopleiding. Daar geeft hij leiding aan onderzoek en ontwikkelingswerk over de inzet van ICT in lerarenopleidingen.

Hoe?

 

U kunt de masterclass online volgen via uw pc. Bovendien kunt u actief deelnemen door het voorleggen van vragen aan de expert via de chat. Na afloop van de masterclass is er de mogelijkheid om verder te discussiëren in het forum.

Inschrijven

 

Om deel te nemen aan de masterclass schrijft u zich in via OpenU. U dient eerst een account aan te maken. (Kies login rechtsboven in het scherm.) Ga daarna naar de masterclasses pagina. (U vindt de knop in de horizontale menubalk.) Kies voor de masterclass en vervolgens voor de menu-optie 'inschrijven'.

OpenU

 

De masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. De masterclasses vinden elke drie weken plaats van 14.00 - 15.00 uur. Deelname aan de masterclasses is vooralsnog gratis.Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.