Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 10-11-2011 | Article Rating | (0) reacties

Eefje Albers publiceert in wetenschappelijk tijdschrift

Bright Alley is erg trots op Eefje Albers. Onze e-learning consultant staat met naam en toenaam in het wetenschappelijke tijdschrift British Journal of Educational Technology. Ze schreef naar aanleiding van haar afstudeeronderzoek mee aan een wetenschappelijke publicatie. Eefje onderzocht of het samen spelen van een serious game voordelen heeft ten opzichte van het alleen spelen van zo'n game.

Het wetenschappelijk tijdschrift British Journal of Educational Technology is een belangrijke bron voor academici en professionals in de vakgebieden Educatie, Training en Informatietechnologie. Het tijdschrift wordt wereldwijd gelezen en is een van de belangrijkste tijdschriften over computerondersteunend leren.

Onderzoek
De titel van de publicatie is 'Learning from games: Does collaboration help?'. Om dit te onderzoeken, formuleerde Eefje onder andere de volgende deelvragen: 1) Heeft het samen spelen in tweetallen invloed op de leerresultaten, en 2) heeft de discussie van de tweetallen na het samen spelen invloed op de leerresultaten? Daarbij keek ze naar de inhoud van de gesprekken bij de tweetallen en vergeleek ze de leeruitkomsten.

Resultaten en conclusie
De leerresultaten van de personen die alleen speelden en de tweetallen verschilden niet significant. Maar na discussie hadden de tweetallen wel een significant hogere gezamenlijke testscore dan de individuele spelers. Deze discussie achteraf, ook wel debriefing genoemd, kan van grote invloed zijn op de uiteindelijke leeropbrengst. De game-ervaring fungeert dan als een middel om discussie op te wekken. Deze discussie is vaak erg waardevol. Dit is iets wat we bij Bright Alley ook vaak zien.

Meer informatie?
De samenvatting van het artikel kunt u vinden via deze link: dx.doi.org/10.1111/j.1467-8535.2010.01067.x. Ook heeft Eefje Albers in het tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling (nr. 3, 2011) een artikel over dit onderzoek geschreven. Bent u geïnteresseerd in een van deze artikelen dan kunt u contact opnemen met Eefje:

eefje.albers@brightalley.nl
tel. +31 (0) 6 - 51813670
secr. +31 (0) 30 - 21 23 200


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.