Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-10-2011 | Article Rating | (0) reacties

Ichtus College Kampen start met project 'Leren van de Toekomst'


Gisteren is op het Ichthus College in Kampen het project Leren van de Toekomst 2011 begonnen.

 

In totaal 3 docenten en 42 scholieren uit twee klassen vmbo-t van het Ichthus College in Kampen gaan drie weken lang aan de slag met de laatste ICT-toepassingen. Het gaat dan  bijvoorbeeld om digitaal toetsen, Engels oefenen in virtuele taaldorpen, wiskunde leren met behulp van gps, feitenkennis repeteren via sms en anatomieles in een verrijkte werkelijkheid (met augmented reality).

 

Door middel van dit project wordt onderzocht hoe de leeropbrengsten kunnen worden verhoogd en welk effect de integrale inzet van ICT heeft op de rol van de docent. Ook wordt bekeken wat de effecten zijn van de inzet van ICT-toepassingen op het bieden van onderwijs op maat en het tegemoetkomen aan de individuele leerbehoeften van leerlingen. Het project is te volgen op www.hetlerenvandetoekomst.nl en via #lvdt op Twitter.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.