Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-09-2011 | Article Rating | (0) reacties

Meer dan duizend aanmeldingen voor Mediamasters2011

Meer dan duizend aanmeldingen voor Mediamasters2011

Meer dan duizend klassen hebben zich al aangemeld voor Mediamasters2011, een initiatief van Mediawijzer.net. Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 21 tot 27 november, kunnen de leerlingen laten zien hoe 'mediawijs' ze zijn.

 

Mediamasters is een spel dat gedurende vijf dagen, ongeveer een uur per dag, gespeeld wordt door kinderen uit groep 7. Door het spelen van het spel leren ze over de mogelijkheden en risico's van media.

 

In de Week van de Mediawijsheid vraagt Mediawijzer.net aandacht van ouders, kinderen en leerkrachten voor het belang van mediawijsheid. Ook worden er maatschappelijke discussies gevoerd over thema's die daarmee samenhangen.

 

Mediawijzer.net is in 2008 opgericht door het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Jeugd en Gezin. Het is een netwerkorganisatie waarin Stichting Kennisnet, de omroeporganisatie NTR, het SIOB, ECP-EPN en het Instituut voor Beeld en Geluid samenwerken.

 

www.mediamasters2011.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.