Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-08-2011 | Article Rating | (0) reacties

NVZ organiseert congres B-learning in ziekenhuizen 2.0

NVZ organiseert congres B-learning in ziekenhuizen 2.0 NVZ Plus houdt op donderdag 6 oktober 2011 het congres B-learning in ziekenhuizen 2.0. Deelnemers krijgen deze dag informatie over actuele ontwikkelingen op het gebied van blended-learning (b-learning) en nieuwe inzichten over het opzetten of doorontwikkelen van b-learning in hun ziekenhuis.

 

B-learning, een combinatie van e-learning en contactonderwijs, biedt uitkomst in een tijdperk waar efficiëntie, kwaliteit en kostenreductie hoog op de agenda staan. Het opleiden van werknemers op een flexibele en vernieuwende manier helpt om goed en voldoende opgeleid personeel te verkrijgen. Slechts één locatie met een internetaansluiting en een computer is er voor nodig. Op deze wijze kunnen werknemers een training volgen in hun eigen tempo en kennisniveau op een voor hun geschikt moment. Tijdens het congres krijgen de deelnemers niet alleen nieuwe inzichten over het opzetten van e-learning in leertrajecten, maar ook hoe er slimmer gewerkt en geleerd kan worden. En hoe breinkennis bijdraagt aan het ontwikkelen van een goed opleidingsprogramma.

 

Themasessies  

 

Na een plenaire, inspirerende en interactieve sessie door onderwijskundige Ria van

Dinteren en slimmer werken coach Herman Kopinga kunnen de deelnemers in de middag een drietal praktijkgerichte themasessies volgen. Deze worden grotendeels verzorgd door algemene en academische ziekenhuizen. Op de infomarkt staan zestien aanbieders die actief zijn op het gebied van e-learningontwikkeling. Zo kunnen deelnemers het kennisaspect combineren met tools.

 

Programma

 

Enkele thema’s op een rij:

 

- Zorgt breinkennis voor beter opleiden?

- Slimmer werken en leren: hoe doe je dat?

- E-HRM: flexibiliteit, efficiency, effectiviteit en technologische ontwikkelingen

- Businesscase 2.0: de borging van e-learning

- Duurzaam opleiden: het implementatieplan e-learning

- Leercultuur als succesfactor bij opleiden met een elektronische leeromgeving

- De inzet van social media bij leertrajecten

 

Inschrijven 

 

Het congres is interessant voor onder andere opleiders, P&O-professionals en ICT-

professionals uit de ziekenhuisbranche. Het congres is toegankelijk voor leden van de NVZ en NFU en managers uit andere zorginstellingen. Het programma begint om 10.30 en eindigt om 16.30 uur en de kosten bedragen € 295,- voor NVZ-leden en € 345,- voor niet-leden. Meer informatie of aanmelden voor het congres kan via de website van NVZ Plus: www.nvzplus.nl/blearning.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.