Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-08-2011 | Article Rating | (0) reacties

UMC Utrecht: E-learning B. Braun naar The Competence Group

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) heeft een overeenkomst gesloten met The Competence Group (TCG). TCG verkrijgt de exploitatierechten van een e-learning training voor werken met medische apparatuur van B. Braun.

 

De training is ontwikkeld vanuit het Expertisecentrum van de Directie Onderwijs & Opleidingen en het cluster Medische Technologie en Klinische Fysica. “Samen met TCG gaan wij deze e-learning training voor alle Nederlandse ziekenhuizen standaardiseren”, meldt Willie Hols van het UMC Utrecht. De distributie van deze training verloopt via het landelijke e-learning netwerk Zorg Leren, waarbij ook het UMC Utrecht als deelnemer is aangesloten.

 

Door de zorg, voor de zorg

 

Raoul Linschoten van UMC Utrecht Holding BV: “De e-learning training is ontwikkeld binnen het UMC Utrecht omdat veelvuldig met apparatuur van B. Braun wordt gewerkt. Met het beschikbaar stellen van deze e-learning kunnen wij onze kennis aanwenden ten gunste van de zorgsector als geheel”.

 

Luuk Evers van het UMC Utrecht vervolgt: “Bovendien: mede vanuit het oogpunt van patiëntveiligheid vinden wij het essentieel dat verpleegkundigen correct met deze apparatuur kunnen werken. Het gaat om de kwaliteit van de zorg”.

 

TCG-directeur Toon Rijken: “De hiervoor benodigde theorie wordt via internet overgebracht. Ook de toetsing vindt via e-learning plaats. Op deze manier kunnen verpleegkundigen leren waar en wanneer zij maar willen, met aantoonbare toetsresultaten. Het vereiste kennisniveau voor werken met apparatuur van B. Braun blijft hierdoor gegarandeerd”.

 

Bron: The Competence Group


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.