Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-08-2011 | Article Rating | (0) reacties

Woordjes leren via iPhone of iPad

Woordjes leren via iPhone of iPad De Leidenaars Tayari en Vanesa Alberga hebben en woordenschatmethode ontwikkeld voor jonge kinderen. Bij het leren kan gebruik worden gemaakt van de iPhone of iPad.

 

Tayari Alberga geeft cursussen in de computerwereld en Vanesa geeft les op de Kastanjelaanschool in Leiderdorp. Hun methode bestaat uit verschillende thema's waarin woorden aan bod komen. Ieder thema wordt uitgewerkt in een App. "Jannies kinderboerderij" voor de iPad en "Juf Jannie op de kinderboerderij” voor de iPhone is het eerste thema en daarmee het eerste deel van de woordenschatmethode.

 

De App bestaat uit vier klikplaten waarmee kinderen hun woordenschat kunnen ontwikkelen. De makers zijn momenteel bezig met het tweede gedeelte van de woordenschatmethode met als thema: De Zee.

 

Het is de bedoeling een complete woordenschatmethode te ontwikkelen waarmee kinderen thuis  kunnen oefenen. De Apps bieden niet alleen losse woorden, maar complete zinnen aan. Daarnaast wordt er vooral nadruk gelegd op de bijbehorende lidwoorden. De App is ontwikkeld volgens de didactiek zoals die ook in het onderwijs aan de kinderen wordt aangeboden.

 

Bij de methode hoort een website met begeleidend materiaal die ouders ondersteunt bij het werken aan woordenschat met hun kinderen.

Een demo van de App is te zien op YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=ltOVBCCwnGo

 

De App:

http://itunes.apple.com/us/app/jannies-kinderboerderij-hd/id438097868?ls=1&mt=8


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.