Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Zuid-Korea schaft schoolboeken af

Zuid-Korea schaft schoolboeken af

Zuid-Korea investeert ruim 2 miljard dollar in tablets en de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal voor scholen. Tekstboeken zijn over enkele jaren verdwenen, als het aan het Ministerie van Onderwijs ligt.

 

Meer dan zestig scholen voor basis-, voortgezet en hoger onderwijs gebruiken al digitale tekstboeken. Seoul denkt met de ruim 2 miljard dollar voor 2015 een computernetwerk op te kunnen zetten met hoogwaardige digitale content. Een kwart van het budget is bestemd voor het vervangen van tekstboeken door tablets.

 

De nieuwe digitale tekstboeken zullen onder meer multimedia-presentaties en interactieve documenten bevatten.

 

Uit een studie die in 2009 werd gepubliceerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), bleek al dat 15-jarige Zuid-Koreanen hoger scoorden dan leeftijdgenoten uit andere landen op het verwerken van digitale informatie.

 

Meer dan 80 procent van de Zuid-Koreaans huishoudens heeft een breedbandaansluiting. Het land heeft volgens het Amerikaanse hostingbedrijf Akamai de snelste internetverbinding ter wereld. Zuid-Korea loopt ook voorop als het gaat om draadloos internet, zegt de OESO.

 

Bron: The Chosunilbo


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.