Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

E-learning groeit gestaag in Oost-Afrika

Technologiebedrijf Intel breidt zijn investeringen in e-learning in Kenia en Oost-Afrika gestaag uit. "Het onderwijs moet zich aanpassen aan nieuwe manieren van leren. E-learning kan een lanceerplatform zijn voor beter onderwijs", zegt Omar Bajabar van Intel in Kenia in een interview met The East African.

 

Intel ontwikkelde onder meer een wiskundetool met modules voor het lager en voortgezet onderwijs. De website www.skoool.com, die leerlingen op interactieve wijze wegwijs maakt in wis- en natuurkunde, is inmiddels gelanceerd in Nigeria, Ghana, Egypte and Zuid- Afrika. Kenia staat als volgende land gepland.

In Kenia lanceerde Intel in 2008 een proefproject op een middelbare school in

Nairobi. Voor het project werden Classmate PC's gedoneerd. Onderwijzers leerden hoe ze de PC's konden gebruiken bij wiskundelessen. "Op grond van eigen onderzoek kunnen we concluderen dat resultaten van de leerlingen met 30 procent verbeterden", zegt Bajabar.

Meer bij The East African


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.