Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

SURF onderzoekt vergroening door ICT

SURF onderzoekt vergroening door ICT SURF heeft een verkenning uit laten voeren naar de huidige stand van zaken op het gebied van vergroening door de inzet van ICT in het hoger onderwijs en onderzoek.

Bij ‘vergroening door ICT’ ofwel het terugdringen van energieverbruik met behulp van ICT, kan gedacht worden aan efficiëntere productieprocessen, slimme gebouwen en videoconferencing in plaats van reizen.

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door de TU Delft, blijkt dat de meeste initiatieven en projecten een lokaal karakter hebben. Het rapport onderscheidt een aantal thema’s: digitalisering; sensor netwerken en meet-software voor inzicht en optimalisatie; virtueel studeren en virtueel werken en virtualisatie, cloud computing en resource pooling.

Het rapport geeft een overzicht van ideeën en maatregelen voor vergroening door ICT en sluit af met enkele conclusies en aanbevelingen, zoals het stimuleren van bewustwording en kennis bij instellingen, het inzichtelijk maken van de financiële aspecten en het ontwikkelen van Good Practices binnen de bedrijfsvoering van instellingen.

Het rapport is beschikbaar via de website van SURF.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.