Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Augmented Reality komt nog niet van de grond

Augmented Reality komt nog niet van de grond

Augmented Reality leek een aantal jaar geleden dé hit te worden op het gebied van mobiele apps, maar van die belofte is vooralsnog weinig terecht gekomen, constateert Computerworld

 

Computerworld citeert Alex Makarov, hoofd development bij iOS-ontwikkelaar SHAPE Services. "Proof-of-concept apps zien er gaaf uit, vooral op YouTube. Maar wanneer je deze dingen in de echte wereld wilt proberen, loop je tegen allerlei problemen aan", is zijn ervaring.

 

Augmented Reality (AR) is een trend die enkele jaren geleden binnen de mobiele markt met veel tamtam opkwam, maar waarover de enthousiaste geluiden verstomd zijn geraakt. AR is eigenlijk een extra laag van informatie (vaak afkomstig van internet) die op een bewegend beeld of filmopname wordt geprojecteerd, legt Computerworld uit. De populaire gratis app AroundMe kent bijvoorbeeld AR-functionaliteit.

 

Gartner-analist Van Baker noemt Augmented Reality een "niet goed begrepen technologie." Ook is de toegevoegde waarde volgens hem niet geheel duidelijk totdat je een specifieke implementatie in actie ziet. "Dan pas wordt de technologie door consumenten op waarde geschat."

 

Hoewel de grote doorbraak vooralsnog is uitgebleven, geloven bedrijven nog steeds in de techniek. In een recente patentaanvraag van Apple, constateert de computerfabrikant dat "ondanks grote academische en commerciële interesse in systemen met Augmented Reality, veel bestaande implementaties duur en ingewikkeld zijn. Daardoor zijn ze ongeschikt voor algemeen gebruik door consumenten."

Meer informatie bij Computerworld

Foto (cc) Wikimedia


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.