Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Happy Oasis wapent kinderen tegen extremisme

Happy Oasis wapent kinderen tegen extremisme

De vorige week gelanceerde social media game 'Happy Oasis', met Arabische superhelden in de hoofdrol,  heeft al meer dan 50.000 volgers op Facebook. Happy Oasis wil kinderen afhouden van extremistische denkbeelden.

 

De man achter het project, Suleiman Bakhit, heeft een aantal Arabische superhelden ontworpen die moeten dienen als positief rolmodel voor kinderen die zich anders misschien aangetrokken zouden voelen tot extremistische denkbeelden.

 

Jordaniër Bakhit studeerde aan de Universiteit van Minnesota in de Verenigde Staten, toen de aanslagen van 9/11 werden gepleegd. Kort daarna werd hij aangevallen omdat hij een Arabier was.

 

"Ik realiseerde me dat je extremisme pas kunt bestrijden als je bij kinderen begint" zei hij tegen de Britse omroep BBC. 

 

De Jordaniër begon met het vertellen van Aladdin-achtige verhalen op plaatselijke scholen. "Op een dag vroeg een kind mij of er een Arabische Superman bestond, en ik realiseerde me dat dat niet het geval was", zegt hij.

 

Bakhit begon met het maken van strips met Arabische helden als hoofdpersonen. Toen hij er in  Jordanië 300.000 verkocht had, ontstond het idee om een webversie te creëren. "Er zitten 30 miljoen Arabieren op Facebook, dus besloot ik social media games met een boodschap te maken."

 

Bron: BBC


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.