Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van TTA International B.V. | 11-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Simon Meintema aangesteld als Managing Director TTA International

Simon Meintema aangesteld als Managing Director TTA International

  • Simon-MeintemaAlex Swagemakers neemt functie van Extern Adviseur op zich
  • Nieuwe Corporate Identity
  • Nieuwe bedrijfsslogan ‘experience our expertise’

Dordrecht, 9 juli 2011 – Simon Meintema (49) is benoemd tot Managing Director van TTA International, het bekende automotive en motormotive opleidingsinstituut uit Dordrecht. Hij volgt in die functie Alex Swagemakers op, die TTA International heeft opgericht en vanaf nu de rol zal vervullen van Extern Adviseur. Simon Meintema is sinds 1989 in dienst van TTA International en bekleedde tot aan zijn benoeming de functie van Director Operations.


TTA International is in 1987 door Swagemakers opgericht om op exclusiviteitsbasis de technische trainingen te verzorgen voor Opel-importeur General Motors in Rotterdam. In korte tijd wist het instituut een uitstekende reputatie op te bouwen in de nationale en ook internationale autobranche. Opdrachten voor General Motors volgden ook vanuit het buitenland, tot aan het Midden Oosten, Afrika en de Asian Pacific regio. Midden jaren negentig werden de activiteiten naar een breder platform verlegd in Europa. Diverse andere motor- en automerken volgden het voorbeeld van Opel en brachten de technische training geheel of gedeeltelijk onder bij TTA International. Het instituut zelf breidde de activiteiten uit naar aanvullende disciplines. Opleidingsmethodieken zoals E-learning en Distance learning en middelen als multimedia werden toegevoegd aan het pakket van TTA International om kennisoverdracht beter en efficiënter te realiseren. Daarnaast heeft het ontwikkelen en automatische genereren van elektrische schema’s voor truck- en autofabrikanten wereldwijd een enorme vlucht genomen, ook een activiteit van TTA International. Ook werd de enorme pool aan vakkennis bij TTA International door de diverse klanten erkend en is het detacheren hiervan ondertussen een serieuze business tak geworden.

GebouwTTA International en het zusterbedrijf ATG staan inmiddels als een huis en hebben zich verzekerd van een vaste plek in de nationale en internationale motor- en auto-industrie. 

Nagenoeg alle auto- en motorfabrikanten weten het opleidingsinstituut in Dordrecht te vinden. De vooruitzichten voor de nabije en verdere toekomst zijn uitstekend, een geschikt moment om een andere invulling aan mijn dagelijkse werkzaamheden te geven. Ik blijf nauw verbonden aan TTA International in mijn nieuwe rol als Extern Adviseur, terwijl ik vrijkomende tijd ga benutten voor activiteiten die mij bij de opbouw van TTA International de meeste voldoening gaven; het ontwikkelen en realiseren van nieuwe initiatieven. Ik geef het stokje, beter gezegd de voorzittershamer, met veel vertrouwen over aan Simon, die bijna vanaf de oprichting werkzaam is voor TTA International, en als geen ander het instituut kent.”

Meintema over zijn nieuwe functie en verantwoordelijkheden. “TTA International is Alex Swagemakers veel dank verschuldigd. Hij heeft, met medewerking en steun van de medewerkers, een fantastisch bedrijf neergezet met een gezonde toekomst. Ik ga de uitdaging graag aan en hoop met onze mensen het succes van TTA International verder uit te bouwen. De mobiliteitsbranche staat wereldwijd voor enorme uitdagingen. Technologische veranderingen zullen de komende jaren in een hoog tempo op ons afkomen. Medewerkers in de branche op het juiste moment de juiste kennis laten krijgen over al deze nieuwe technieken wordt een nog grotere prioriteit dan het al was. TTA International heeft zich een gevestigde naam verworven, een goede basis om invulling te geven aan ontwikkelingen en om trends te initiëren.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.