Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-07-2011 | Article Rating | (0) reacties

Bas Haring en Erik Duval sprekers op De Onderwijsdagen

Bas Haring en Erik Duval sprekers op De Onderwijsdagen Filosoof en informaticus Bas Haring en computerwetenschapper Erik Duval zijn keynote sprekers op De Onderwijsdagen die in november worden gehouden.

Bas Haring laat in een algemeen filosofische beschouwing zien hoe de mogelijkheden die ICT schept de samenleving van de 21ste eeuw veranderen. En hoe sociale media, gaming en virtual reality de belevingswereld en mindset van jongeren beïnvloeden. Wat betekent dit voor leren, werken en leven tussen nu en de komende vijftien jaar?

Erik Duval spreekt over Learning Analytics. Docenten en studenten laten steeds meer digitale sporen na. Ze maken gebruik van leeromgevingen en van samenwerkingtools als skype, google docs, dropbox of twitter. Op die manier is gedetailleerd te volgen waar de aandacht naar uit gaat. Dat geeft mogelijkheden om relevant leermateriaal aan te bevelen, om activiteiten voor te stellen en de voortgang naar leerdoelen op te volgen, en ook om sociale contacten te ondersteunen.

Daarbij kan gebruik gemaakt worden van datamining-technieken, maar ook van visuele voorstellingen die de docent en student een dashboard aanreiken om zelf controle te houden over wat ze doen.

Open inschrijving

De Onderwijsdagen bieden de mogelijkheid tot open inschrijving.  Wie zelf een idee, project-, praktijktoepassing of onderzoek op het gebied van ICT-innovatie in het onderwijs heeft, kan dit presenteren binnen een van de open sessies tijdens De Onderwijsdagen. Sprekers krijgen gratis toegang tot Dé Onderwijsdagen op de dag dat ze spreken.

Alle onderwijsinstellingen uit het primair tot en met het hoger onderwijs kunnen een voorstel indienen. De uiterste inzenddatum voor voorstellen is 28 augustus. 

Meer informatie op www.deonderwijsdagen.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.