Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 20-06-2011 | Article Rating | (0) reacties

Bright Alley en PLUS delen 'brainsnacks' aan medewerkers uit

Bright Alley heeft samen met de afdeling Opleidingen van PLUS Retail B.V. een e-learningmodule ontwikkeld voor vulploegmedewerkers van PLUS supermarkten. De medewerkers doorlopen daarin tien brainsnacks om te leren hoe ze op de juiste manier vakken moeten vullen. Wat is een brainsnack?

Een brainsnack laat de deelnemer kort nadenken over één onderwerp. Het is een hoofdstuk met een korte tijdsspanne van drie minuten. Een brainsnack begint altijd met de deelnemer als klant. Door middel van animaties, oefeningen, spel-elementen en veel afbeeldingen, ziet en begrijpt de deelnemer waarom er op een bepaalde manier gewerkt moet worden.

Met deze snelle, aantrekkelijke e-learning sluiten we zoveel mogelijk aan bij de doelgroep: de zap-generatie, visueel ingestelde jonge mensen. Het is een module met veel beeldmateriaal en zo weinig mogelijk tekst. Daarnaast is er een dynamisch hoofdmenu. De hoofdstukafbeelding verandert als het hoofdstuk is afgerond.


Uniek is dat het project gerealiseerd is in zeven weken. In die tijd werd dit maatwerkproduct ontwikkeld in Lectora. De snelle doorlooptijd maakte de samenwerking met de klant tot een uitdaging. Toch is dit goed en naar beider tevredenheid gegaan. PLUS Retail B.V. is erg blij met het eindresultaat van deze speelse en aantrekkelijke e-learningcursus.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.