Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-06-2011 | Article Rating | (0) reacties

Eerste conferentie over rankings universiteiten

Eerste conferentie over rankings universiteiten

De Open Universiteit van Catalonië organiseert in september een conferentie over rankings van universiteiten en e-learning. Het is de eerste conferentie in zijn soort.

 

Ranglijsten van de best presterende universiteiten bestaan al minimaal enkele tientallen jaren. Sommige bronnen beweren zelfs dat er in de veertiende eeuw al sprake van was. De opstellers van de ranglijsten houden echter te weinig rekening met recente ontwikkelingen en kansen op het gebied van ICT, zeggen de organisatoren van de conferentie. Ook wordt meestal niet gekeken naar hoe een universiteit presteert op het gebied van e-learning.

 

De centrale vraag tijdens de conferentie is of de rankings in de nabije toekomst het gebruik van e-learning door universiteiten moeten meewegen bij de beoordeling en welke indicatoren daar dan bij gebruikt moeten worden. Verschillende internationale sprekers leveren een bijdrage aan de conferentie, die plaatsvindt op 22 en 23 september in Barcelona.

 

Meer informatie: Universitat Oberta de Catalunya


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.