Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-05-2011 | Article Rating | (0) reacties

Symposium over Wikiwijs en Leraar24

Symposium over Wikiwijs en Leraar24

De projecten Leraar24 en Wikiwijs, die beide worden uitgevoerd door het Ruud de Moor Centrum samen met andere partijen, zijn onderwerp van een symposium tijdens de Onderwijs Research Dagen (ORD) in Maastricht.

Tijdens dit symposium, met bijdragen van onder meer RdMC-medewerkers Karel Kreijns, Rob Martens, Kees de Brabander en Marjan Vermeulen, worden de resultaten gepresenteerd van onderzoek naar Leraar24 en Wikiwijs. Dat zijn twee initiatieven waarbij respectievelijk leraarprofessionalisering en gebruik van ict door leraren voorop staan. Bij Leraar24 worden met korte video's en inhoudelijke dossiers verschillende professionaliseringsaspecten belicht, Wikiwijs is een initiatief om digitale leermaterialen te laten ontwikkelen, delen en gebruiken door leraren.


Onderzoeksvragen

In het onderzoek van Wikiwijs gaat het er onder meer om of leraren wel gebruik willen maken van digitale leermaterialen en zo niet, waarom niet. Bij Leraar24 zijn belangrijke vragen hoe dit initiatief een bijdrage kan leveren aan de professionalisering van leraren en welke houding leraren tegenover professionalisering innemen.

De ORD-manifestatie wordt georganiseerd door de Universiteit Maastricht en is van 8 tot en met 10 juni. Buiten het symposium over Leraar24 en Wikiwijs staan er deze drie dagen veel bijdragen op het programma van RdMC-promovendi en andere medewerkers. Die presenteren papers en andere onderzoeksresultaten. Meer informatie daarover is te vinden op de ORD-website.

Het symposium is op donderdag 9 juni 2011 van 14.15 tot 15.45 uur in de Karl Dittrichzaal van de Universiteit Maastricht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.