Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-05-2011 | Article Rating | (0) reacties

Hyves ontwikkelt lespakket sociale netwerken

De socialenetwerksite Hyves heeft samen met Mijn Kind Online en het Belgische Sensoa een lespakket ontwikkeld met tien lessen over het omgaan van kinderen met sociale netwerken.

Leraren, mediacoaches en andere opvoeders kunnen het lespakket gratis downloaden.

Het pakket is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Elke drie maanden zal het onderwijsmateriaal worden herzien, zodat altijd wordt uitgegaan van de laatste ontwikkelingen.

Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves: "We zien dat sociale netwerkgebruikers steeds

jonger worden, met het lespakket spelen we daarop in. Via de nationale mediacoaches en de pabo's gaan we het lespakket verspreiden onder scholen, zodat zoveel mogelijk kinderen, maar ook volwassen Hyvers hiermee in aanraking komen.

Remco Pijpers, Directeur Mijn Kind Online: "De meeste vragen die wij van ouders en scholen krijgen gaan over sociale media. Hoe oud moet mijn kind zijn om op Hyves te mogen? Hoe praat ik met mijn leerlingen over Hyves? Ik vind het een goede stap van Hyves om opvoeders te helpen het gesprek te voeren. Al acht ik het niet uitgesloten dat er kinderen zijn die hun ouders en leerkrachten deze Hyves-lessen gaan geven."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.