Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-05-2011 | Article Rating | (0) reacties

Internationale prijs voor serious game OU

Internationale prijs voor serious game OU

De Open Universiteit heeft tijdens de jaarlijkse conferentie van het Open Courseware Consortium in Boston een ‘Award for OpenCourseWare Excellence 2011’ in de categorie multimedia courseware gekregen voor het Metabolaspel.  

Met het spel leert men spelenderwijs over celmetabolisme, een cruciaal onderwerp in de biologie. Het Metabolaspel was wereldwijd één van de eerste educatieve games op universitair niveau die via internet gratis ter beschikking werd gesteld als open educational resource.

De prestigieuze ACE awards in de categorie multimedia worden door het OCW Consortium uitgereikt voor met name het technisch ontwerp en de vormgeving van open courseware.  Het Metabolaspel was oorspronkelijk een educatief bordspel uit de jaren tachtig dat nog steeds in het universitair onderwijs wordt gebruikt om het inzicht van studenten in het celmetabolisme aan te scherpen. Groot nadeel is dat het spel begeleid moet worden door een docent en dus alleen op bepaalde, vooraf afgesproken, tijdstippen gespeeld kan worden.

Nu er een digitaal Metabolaspel is, kan het altijd online gespeeld worden via Wikiwijs of op www.opener.ou.nl, de website met het open cursusaanbod van de Open Universiteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.