Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-05-2011 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Deltion en Overijsselse Bibliotheken

Het Deltion College en de Overijsselse Bibliotheken gaan de komende drie jaren intensief samenwerken rondom de toegang van studenten en leraren tot allerlei informatiebronnen en materialen.

Deze samenwerking vloeit voort uit een experiment dat een jaar geleden is ingezet, en dat onder meer heeft geleid tot de ontwikkeling van Fiducia, een Deltionzoekmachine die destijds door de Volkskrant werd beschreven als de redding voor de leerling die verdrinkt in Google.

Fiducia zorgt ervoor dat de zoekomgeving bewust klein blijft, en zoekt bijvoorbeeld naar wat leraren in de digitale leeromgeving N@tschool hebben gezet, en wat er aan naslagwerken aanwezig zijn bij de bibliotheek en levert informatie uit diverse databanken.

De bibliotheek levert vervolgens de bestelde materialen af op de Deltioncampus. De bibliotheek wacht met deze samenwerking niet langer tot jongeren naar de bibliotheek komen, maar zoekt 9.000 Deltionstudenten actief op in de omgeving waar ze in schoolverband het meest zijn: de elektronische leeromgeving (ELO).

Op maandag 23 mei wordt de relatie formeel bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Namens Deltion College tekent de heer Otto, lid College van Bestuur, namens de Overijsselse Bibliotheken tekent, de heer Voortman, directeur OBD.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.