Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-05-2011 | Article Rating | (0) reacties

Pilot: iPad voor alle leerlingen Erasmiaans Gymnasium

Pilot: iPad voor alle leerlingen Erasmiaans Gymnasium Het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam is gestart met een pilot waarin alle boeken vervangen worden door elektronische exemplaren.

Er wordt gebruik gemaakt van de (gratis) applicatie Tablisto waarmee gebruikers onder meer boeken en magazines kunnen aanschaffen, lezen en beheren. Een van de doelstellingen is het gewicht van de schooltas terug te brengen tot het minimum. De werkboeken zijn vooralsnog op papier. Het lesmateriaal wordt in de komende 2,5 jaar uitgebreid met invulbare werkboeken, integratie met de DIgitale Klas, nieuwe educatieve apps en meer.

Op de website 1op1onderwijs.nl kan het project middels blogs en een discussieforum gevolgd worden. Daarop zullen initiatiefnemers, docenten, leerlingen, ict’ers en bestuurders regelmatig schrijven over het verloop van het project. Ook wordt op de site veel achtergrondinformatie over het project geboden.

Bron: Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.