Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-04-2011 | Article Rating | (0) reacties

Aanpak infecties met e-learning

Aanpak infecties met e-learning

Een samenwerking met onder andere hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss en de Belgische hygiëne-arts Anne Simon, introduceert e-learning voor handhygiëne.

Nog altijd lopen jaarlijks ongeveer 74.000 Nederlandse ziekenhuispatiënten een zorggerelateerde infectie op. Het gevolg: langere opnameduur, ernstige complicaties en hoge, onvoorziene extra kosten. Goede handhygiëne is één van de meest eenvoudige, effectieve manieren om infecties te voorkomen. De e-learning Handhygiëne is gericht op verbetering van gedrag en vaardigheden van zorgverleners en is mede ontwikkeld door Quality4care en The Competence Group (TCG).

Gedrag verbeteren

Het niet-naleven van handhygiëne voorschriften is een hardnekkig en veelvoorkomend probleem. Zorggerelateerde infecties zijn deels te voorkomen als zorgverleners de voorschriften voor handhygiëne beter naleven, de zogenaamde compliance. Indien men aan deze compliance voldoet kan 30 procent van alle zorggerelateerde infecties worden voorkomen.

De e-learning training Handhygiëne is ontwikkeld voor zorgverleners die in aanraking komen met patiënten of cliënten, zoals verpleegkundigen, verloskundigen en verzorgenden in de VV&T-sector. Omdat het lesmateriaal via internet kan worden gevolgd, kunnen zij de training volgen waar en wanneer dat het beste uitkomt. De initiatiefnemers willen met deze training een substantiële bijdrage leveren aan het verbeteren van de compliance voor handhygiëne in Nederlandse en Belgische zorginstellingen. Via de website van het Zorg Leren e-learning netwerk is de eerste demo van de training Handhygiëne te zien.

Bron: The Competence Group


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.