Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-04-2011 | Article Rating | (0) reacties

Boek 'Innovatief onderwijs in de praktijk' verschenen

Deze maand is het boek Innovatief onderwijs in de praktijk verschenen. Dit boek beschrijft op inspirerende wijze een twaalftal onderwijsprogramma's die zijn ontwikkeld met het 4C-ID onderwijsmodel.

De voorbeelden bestrijken verschillende onderwijssectoren en domeinen, van vmbo tot universitair onderwijs en van het kappersvak tot de psychologie.

Inspiratiebron

Elk voorbeeld maakt de kracht van het model duidelijk door de toepassing van een aantal geselecteerde ontwerpprincipes concreet te illustreren. Een inleidende hoofdstuk licht alle ontwerpprincipes kort toe. Het boek is een inspiratiebron voor iedereen die met het 4C-ID model aan de slag wil en op zoek is naar concrete voorbeelden.

Innovatief onderwijs in de praktijk is een logisch vervolg en aanvulling op het eerder in de Hoger Onderwijs Reeks verschenen boek Innovatief Onderwijs Ontwerpen.

4C-ID model

Het 4C-ID model is oorspronkelijk ontwikkeld door Jeroen van Merriënboer en behoeft inmiddels geen krans meer. Het is nationaal en internationaal bekroond en wordt door de onderwijsspecialist David Merrill geroemd omdat het als een van de weinige ontwerpmodellen aan alle "first principles of instruction" voldoet. Onderwijs ontworpen volgens het 4C-ID model is taakgericht, activeert voorkennis, demonstreert succesvolle aanpakken, zet studenten actief aan het werk en laat hen het geleerde integreren in professie of dagelijks leven.

Hoogveld, A.W.N. Merriënboer, J.J.G. van, Janssen-Noordman, A.M.B. (2011) Innovatief onderwijs in de praktijk, Groningen, Wolters Noordhoff, ISBN 978-90-01-78931-2, 172 pagina's.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.