Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-03-2011 | Article Rating | (0) reacties

Nieuw boek geeft overzicht van ICT in het onderwijs

Vorige week is het boek ‘ICT voor de klas’ van Gerard Dummer verschenen. Het boek geeft een overzicht van ICT in het onderwijs.

ICT voor de de klas richt zich primair op pabostudenten, maar het boek is ook geschikt voor leerkrachten basisonderwijs die handvatten zoeken om concreet met ICT in de klas aan de slag te gaan. Het boek geeft een overzicht van het gebruik van ICT in de wereld om ons heen, het effect van ICT op de wereld van de leerlingen en de invloed op het leren

Ruime aandacht is er voor het concrete gebruik van ICT in de les: het gebruik van het digibord, integratie met verschillende vakken en toetsing. Ook geeft het boek handvatten om met mediawijsheid en informatievaardigheden aan de slag te gaan en hoe je leerlingen op maat kunt bedienen. Verder komt de manier waarop ICT op schoolniveau een rol speelt en hoe je je zelf verder kunt ontwikkelen komen aan bod.

Het boek wordt online ondersteund door de website www.ictvoordeklas.noordhoff.nl. Daar zijn onder meer links naar relevante websites en videofragmenten te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.