Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-03-2011 | Article Rating | (0) reacties

'Wikipedia moet meer status krijgen'

De online encyclopedie Wikipedia moet serieuzer genomen worden door universiteiten, vindt een groep 'Wikipediërs'.

Ze willen in april een evenement organiseren waarbij aandacht is voor de juiste manier van schrijven op Wikipedia.

Een vakkundige schrijfstijl moet bijdragen aan de kwaliteit van de encyclopedie, legt Vinesh Patel, een van de initiatiefnemers uit in Metrotime. "We moeten vooral bekijken hoe de website momenteel gebruikt wordt. Wat vast staat is dat het de meest gebruikte bron is bij studenten, en dat er meer inzit dan we momenteel zien. Wikipedia zal niet verdwijnen, het is dus alleen de vraag of het onderwijs meedoet of de website verder zal negeren."

De groep Wikipediërs waar Patel toe behoort, bestaat uit Londense studenten en academici van het gerenommeerde Imperial College.

Vaste plek

Patel benadrukt dat het team het niet goedkeurt dat sommige studenten plagiaat plegen van de website, of dat ze zich enkel op Wikipedia baseren om bijvoorbeeld een hele thesis te schrijven. "Maar het is wel de ideale plaats om je te oriënteren voordat je eraan begint. De kwaliteit is de laatste jaren sterk verbeterd, en de leesbaarheid is vaak erg goed", aldus Patel.

De Wikipediër vindt verder dat de encyclopedie een vaste plek moet krijgen op universiteiten. In de VS zijn er al studenten die aangewezen worden om artikelen op hun vakgebied aan te vullen. Ook een samenwerking met musea en bibliotheken zou in dat opzicht heel wat deuren kunnen openen. De online encyclopedie, die volledig gratis te gebruiken is, heeft momenteel zo’n 3,6 miljoen artikelen online staan. De site werd in 2001 gelanceerd, en telt nu zo’n 365 miljoen lezers per maand. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.