Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-03-2011 | Article Rating | (0) reacties

Digitale lesbrieven over het puberbrein

Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden lanceert tijdens de Brain Awareness Week van 14 tot en met 19 maart gratis digitale lesmodules over het puberende brein.

Met deze lesbrieven kunnen docenten in het basis- en voortgezet onderwijs op een luchtige manier aandacht besteden aan de werking en ontwikkeling van het brein van hun leerlingen.

Prof.dr. Eveline Crone, hoofd van het Brain & Development Laboratory: “In aanvulling op mijn boek 'Het puberende brein' wilde ik het onderwijsveld bedienen met praktische informatie voor in de les. We hebben de lesbrieven gebaseerd op ons hersenonderzoek en vertaald naar de belevingswereld van jongeren. De nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van hersenen en cognitie zijn één van de grootste vooruitgangen van de laatste tijd, maar in het huidig onderwijs wordt hier nog weinig aandacht aan besteed.”

De lesbrieven bieden een compleet lesprogramma voor de disciplines biologie, maatschappijleer en filosofie/psychologie. Er zijn lesbrieven ontwikkeld voor de niveaus: basisschool bovenbouw, vmbo, havo/vwo onderbouw en havo/vwo bovenbouw. Het doel is leerlingen ervan bewust te maken dat de hersenen van belang zijn bij alles wat ze denken en doen. De lesbrieven bevatten achtergrondinformatie, klassikale vragen, denkoefeningen, opdrachten en illustrerende afbeeldingen en filmfragmenten.

Meer informatie: www.kijkinjebrein.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.