Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-03-2011 | Article Rating | (0) reacties

Winnaars wedstrijd 'Beste Digibordidee' bekend

Kennisnet heeft de winnaars van de wedstrijd 'Beste Digibordidee' bekendgemaakt. De wedstrijd werd dit jaar voor de derde keer gehouden.

Jeroen Rougoor van CBS de Mate heeft een prijs gewonnen met zijn inzending 'Kunstenaar in actie'. Binnen deze digibordles worden programma's als Google Earth en Google Art Project gecombineerd met het digibord, fotocamera's en tabletpc's. De leerlingen bezoeken virtueel een museum in het Google Art Project en maken daarna een eigen digitaal kunstwerk.

Docent Hub Kuster van het Sint Janscollege in Hoensbroek maakte een lessenserie ruimtemeetkunde voor leerlingen van klas 1 VMBO, Havo en VWO en voor groep 8 van het basisonderwijs. De les is interactief te gebruiken door leerlingen en docenten en bevat koppelingen naar Google Sketchup, Google Earth en multimediafragmenten. De lessen zijn gemaakt in de Smart Notebooksoftware. De de les kan echter ook bekeken worden met de Smart Notebook Express software.

Frauke Wenzel van OBS De Poolster in Nieuw Buinen maakte samen met haar klas een digibordles rondom mediawijsheid. De les bevat naast interactieve oefeningen en filmfragmenten een spel waarin spelers kennis van mediawijsheid kunt testen. De les is gemaakt in de ActivInspire software. Deze software is gratis te downloaden.

Paul Burgmeijer van basisschool De Kinderburg in Sassenheim won een prijs met een geschiedenisspel waarin de kennis van spelers over de Gouden Eeuw getest wordt. Het spel werd geïllustreerd door leerlingen. De les is gemaakt in de Notebooksoftware van Smart. Het is ook mogelijk de gratis Smart Notebook Express software te gebruiken.

Meer informatie over de winnaars bij Kennisnet.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.