Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-03-2011 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking HIS Support en The Competence Group

Het onafhankelijke nascholingsinstituut Proficio HIS Support gaat samenwerken met het onderwijskundige bureau The Competence Group (TCG).

HIS Support is aanbieder van klassikale nascholingen voor o.a. huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners. TCG is aanbieder van e-learning trainingen voor de zorg. “De samenwerking met TCG is niet onlogisch”, zegt Sophia Grootes van HIS Support, voorheen manager nascholingen bij Postgrade. “Samen kunnen wij één aanspreekpunt bieden voor alle onderwijsvormen die met ADEPD te maken hebben”.

ADEPD onderwijsvormen

HIS Support organiseert geaccrediteerde cursussen voor werken met verschillende HIS-systemen. De kennis wordt zowel klassikaal als via maatwerk cursussen overgebracht. “Sinds de introductie van de NHG-richtlijnen voor adequate dossiervorming met het Elektronisch Patiëntendossier (ADEPD), bieden wij twee soorten klassikale ADEPD trainingen: HIS-afhankelijk en HIS-onafhankelijk. In samenwerking met TCG kunnen wij nu ook ADEPD e-learning bieden”.

René Bakker van TCG vult aan: “E-learning past als onderwijsvorm goed in de drukke, dagelijkse praktijk van de huisartsenpraktijk. De cursus staat op internet klaar. Met een eigen login kan de individuele medewerker leren over ADEPD waar en wanneer hij maar wil. De kennis wordt online getoetst en blijft een jaar als naslagwerk beschikbaar. Op dit moment maken duizenden praktijkmedewerkers gebruik van ADEPD e-learning”.

Samen met huisartsen

De e-learning training ADEPD is ontwikkeld met de huisartsendienst Twente-Oost en huisartsenpost Hengelo en geaccrediteerd voor huisartsen (CvAH), artsen voor verstandelijk gehandicapten (NVAVG) en specialisten Ouderengeneeskunde en Sociaal Geriaters (Verenso).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.