Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-02-2011 | Article Rating | (0) reacties

iPadproject Fontys leidt tot nieuwe toepassingen

Na vijf maanden testen is het iPadproject van iFontys vrijdag afgesloten met een event voor studenten, deelnemers en belangstellenden.

Tijdens het iPad project van iFontys kregen honderdtwintig Fontysstudenten van tien Fontysinstituten een iPad in bruikleen. De studenten fungeerden als denktank en testten welke bijdragen mobiele ict-toepassingen kunnen leveren aan het onderwijs.

Uit het project zijn interessante producten voortgekomen die in veel gevallen nog verder ontwikkeld worden. Zo is de iPlanner ontwikkeld waardoor voor heel Fontys een actueel en mobiel rooster beschikbaar is. Een ander resultaat is de Recording Box: een innovatieve methode voor een interactieve video-opname van een les die doorzoekbaar en deelbaar is en waar notities bij gemaakt kunnen worden.

Studenten van de studierichting ict & smart mobile hebben ook drie onderwijsapplicaties onder de namen iPresent, weView en Voteboard ontwikkeld. Met deze apps kun je tijdens een interactieve presentatie onder andere vragen en polls uitzetten en de resultaten meteen als een grafiek in een presentatie laten verschijnen. Bovendien kunnen studenten op verschillende manieren actief deelnemen aan de presentatie. De apps worden straks gratis beschikbaar gesteld voor iPad, iPhone en Android.

Lees meer bij Fontys


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.