Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-02-2011 | Article Rating | (0) reacties

SURFnet en Kennisnet starten Innovatieregeling 2011

Vanaf nu kunnen instellingen projectvoorstellen indienen voor de Innovatieregeling 2011 van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.
Het programma wil hiermee innovatieve ICT-experimenten stimuleren die een onderwijskundig relevant probleem oplossen.

Deelnemende Nederlandse instellingen, van basisschool tot en met universiteit, maken met hun projectvoorstel kans op een stimuleringsbijdrage van maximaal € 10.000,-. Programmamanagers Petra Boezerooy en Madelief Keyser: “Met deze regeling wil het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma met kleinschalige projecten de innovatiekracht van het onderwijs versterken”.

Thema’s

SURFnet en Kennisnet stellen een flexibele en gevarieerde online leer- en werkomgeving centraal in het Innovatieprogramma. Om onderwijsinstellingen te laten bijdragen aan zo’n online leer-en werkomgeving, zijn in het Innovatieprogramma innovatieregelingen opgenomen die tot doel hebben om onderwijsinstellingen zelf aan de slag te laten gaan met innovaties. Hiertoe kunnen instellingen projectvoorstellen indienen die moeten aansluiten op de volgende thema’s: Leren op afstand/Online samenwerken, Augmented reality, Nieuwe videotoepassingen of 4K-video. De voorwaarden en aanvraagprocedure zijn te vinden op www.innovatieregeling.nl. Hier vindt u ook inspirerende voorbeelden van projecten uit voorgaande jaren.

Sluitingsdatum voor het indienen van projectvoorstellen is 1 april 2011.
Samen met voorlopers bij onderwijsinstellingen onderzoekt het programma nieuwe technologieën en realiseert innovatieve ICT-toepassingen voor het onderwijs. Het oplossen van onderwijsvraagstukken staat hierbij centraal. www.surfnetkennisnet.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.