Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 20-04-2011 | Article Rating | (0) reacties

MOBIELE TELEFOONS KUNNEN DUURZAAMHEID STIMULEREN

Verbeter de wereld, begin bij je mobieltje! Dit is in het kort de boodschap van de online community Our Mobile Generation. Deze community wil duurzaamheid rondom mobiele telefoons stimuleren en heeft hiervoor vier internationale challenges ('intellectuele wedstrijden') ontwikkeld. Jaël Roose, ontwerpster bij Bright Alley, doet mee aan een van de challenges.

De challenges bestaan uit een aantal ronden. In de eerste ronde plaats je een idee bij een van de vier challenges en vraagt vervolgens om feedback. Na deze feedbackfase volgt de fase waarbij het concept wordt uitgewerkt en vervolgens feedback krijgt. Het definitieve concept gaat door naar de jury (iPhoneclub, Vodafone en Enviu) die het concept beoordeelt. Vodafone betaalt dan de doorontwikkeling van het winnende concept tot een werkende app, welke in de iPhone app-store en de Vodafone-platforms in acht verschillende landen wordt aangeboden.

 
Jaël plaatste een idee voor een alfabetiseringprogramma via de mobiele telefoon. De gedachte achter deze 'app' is dat het verminderen van analfabetisme mensen helpt in hun ontwikkeling, doordat ze informatie over bijvoorbeeld ziekten, rechten of geldleningen kunnen lezen en begrijpen. In ontwikkelingslanden zijn scholen vaak te ver of te duur, maar hebben veel mensen wel een mobiele telefoon. Deze telefoon wordt vaak ook veelzijdiger ingezet dan in de westerse wereld. Een programma voor je mobiel om te leren lezen en schrijven is dus een reële mogelijkheid.

De bijdrage van Jaël is te vinden op de site van Our Mobile Generation. Feedback, tips, ideeën of zinnige bijdragen zijn van harte welkom. Een algemeen artikel over deze organisatie en over de challenges is te vinden op de website van Ode.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.