Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-02-2011 | Article Rating | (0) reacties

Mega-touchscreen voor Universiteit Groningen

Mega-touchscreen voor Universiteit Groningen

Het bestaande grote cilindrische scherm in het virtual reality theater in het CIT is uitgebreid naar een scherm dat meer dan honderd touches tegelijk kan detecteren.

Wat het scherm naast de afmeting (10 meter breed en 2.80 meter hoog) bijzonder maakt, is het feit dat het een transparant en gekromd scherm is. De kromming verhoogt het gevoel van 'presence' (aanwezigheid in een virtueel gecreëerde omgeving). Een virtual reality-ervaring is op die manier veel intenser.

Het touchscreen is voor het grootste deel gerealiseerd door gebruik te maken van standaard hardware en public domain software. De touch-detectietechniek bestaat uit 'diffuse illumination' waarbij zes camera's in zestien infraroodlampen (voor beveiligingscamera's) zijn gebruikt.

Het reality touchscreen is gerealiseerd door de afdeling High Performance Computing en Visualisatie (HPC/V) van het CIT. De nieuwe faciliteit is bestemd voor onderwijs aan GIS-studenten en onderzoek naar interactiemethodes door wiskunde en informatica.

Bekijk het youtube-filmpje voor een impressie van het reality touchscreen.

Bron: RUG


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.