Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-01-2011 | Article Rating | (0) reacties

Blackboard voor ethisch dilemma

Het AMC heeft  een speciale website geopend waar studenten en artsen de morele kwesties die zij in hun werk tegenkomen bespreekbaar kunnen maken.

“Om zinvol met patiënten over levensvragen te kunnen praten, moet een arts weten hoe hij zelf over essentiële ethische kwesties denkt.”

Het Waardenweb is een initiatief van universitair docent medische ethiek en communicatie Myra van Zwieten. Op de website is volgens van Zwieten ruimte om dilemma's rond de grote levensvragen te bespreken, maar er is ook ruimte voor aspecten als marktwerking in de zorg en mondigheid van patienten.

Op de website kunnen studenten en artsen in een vertrouwelijke omgeving opdrachten doen, die later in onderwijsbijeenkomsten gezamenlijk besproken kunnen worden. Een onderwijsvorm die 'blended learning' wordt genoemd. In deze vorm van onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van visuele elementen en beeldende associaties, zoals ook het eerste ontwerp van de website al doet vermoeden.

Het Waardenweb is ontwikkeld door de afdeling Huisartsengeneeskunde van het AMC. De verhouding tussen de steeds mondiger wordende patiënt enerzijds en de arts die met een steeds grotere verscheidenheid aan behandelmethodes te maken krijgt anderzijds, zorgt er voor dat de arts steeds meer naast de patiënt komt te staan. De arts krijgt in die zin een steeds meer begeleidende rol en moet zich ook op zijn eigen positie daarin bezinnen. Waardenweb kan daarbij een handig hulpmiddel zijn.

Het Waardenweb is op 12 januari van start gegaan en zal beschikbaar zijn voor alle studenten geneeskunde, coassistenten en arts-assistenten in Nederland. Daarnaast zal er ook op korte termijn een Engelstalige versie van de website gebruik worden genomen.

Bron: ScienceGuide


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.