Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 14-02-2011 | Article Rating | (0) reacties

BRIGHT ALLEY INITIEERT NEN-STUDIEMIDDAG GEGEVENS UITWISSELEN IN E-LEARNING

Het gebruik van digitaal leermateriaal groeit gestaag in het Nederlandse onderwijs en bedrijfsleven. Maar met de toename van de complexiteit van dit materiaal groeit ook de behoefte aan intensieve gegevensuitwisseling tussen de objecten en de leeromgeving waarin ze functioneren. In de praktijk blijkt dat de huidige standaarden voor die gegevensuitwisseling onvoldoende mogelijkheden bieden. Hoe kan dit probleem worden omzeild? Ondermeer op initiatief van Bright Alley organiseert de NEN op 10 februari 2011 een studiemiddag over deze vraag.

De organisatie van de studiemiddag is in handen van de NEN-normcommissie Leertechnologieën, waarvan ook Bright Alley deel uitmaakt. Doel van deze studiemiddag is om aan de hand van enkele praktijkcases een inventarisatie te maken van de problemen die de ontwikkelaars en gebruikers van elektronische leerobjecten in de praktijk ervaren en welke praktische oplossingen ze ervoor vinden. De commissie zoekt nog naar mensen die op deze studiemiddag een presentatie willen houden over een zelf ervaren praktijkgeval.


 

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over deze studiemiddag of een uitnodiging voor deze middag ontvangen? Stuur dan uw mail naar evenementen@NEN.nl. Wilt u aan de middag bijdragen met een presentatie? Dan stuurt u uw bijdrage naar jan.rietveld@NEN.nl. De inzendingtermijn eindigt op 15 december 2010.

De bijeenkomst vindt plaats op 10 februari 2011 bij NEN te Delft. Deelname aan de middag is gratis.

Voor meer informatie over de NEN-normcommissie Leertechnologieën kunt u contact opnemen met Martijn Wijnberg: 030 21 23 255 of martijn.wijnberg@brightalley.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.