Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 03-01-2011 | Article Rating | (0) reacties

BRIGHT ALLEY HELPT NU OOK IN FINANCIËLE ZAKEN

DSI, het integriteit- en registratie-instituut van de financiële dienstverlening presenteerde 8 november het Financieel Rijbewijs op de beurs in Amsterdam. Algemeen directeur van DSI, Dick Vis, sloeg klokslag 09.00 op de beursgong en luidde zo de beurs en de start van het Financieel Rijbewijs in. Het educatief internetspel confronteert consumenten met de gevolgen van hun gedrag in het financiële verkeer. Bright Alley ontwikkelde het spel, dat is bedoeld als een compacte, praktische training bij het nemen van financiële beslissingen, zoals het afnemen van financiële diensten.

Het Financieel Rijbewijs is bestemd voor de financiële consument en de financiële professional. Met de online training kunnen consumenten zich beter voorbereiden op het nemen van financiële beslissingen. Ook worden zij gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid. En tegelijk is het een effectief hulpmiddel voor financiële professionals in hun klantencontact, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een adviesgesprek.

De training is bedoeld om de consument bewust te maken van de valkuilen. Voorop staat: weet wat je aan het doen bent en gebruik je verstand. Veel voorkomende gedragsfouten zijn: onvoldoende bedenktijd nemen, verkeerde keuze van adviseur, geen vergelijkend warenonderzoek doen, slecht lezen van de aangeboden informatie en klakkeloos accepteren van voorgelegde overeenkomst.

Het gaat bij het Financieel Rijbewijs niet om kennis, maar om gedrag. Informatie over financiële producten is belangrijk en overal verkrijgbaar, maar daardoor ontwikkel je niet per definitie de juiste houding voor het verantwoord nemen van beslissingen. Ben je niet te gretig of naïef en begrijp je wat je aanschaft?

Het educatief spel confronteert de consument gedurende een kwartier spelenderwijs met de gevolgen van zijn eigen gedrag in het beslissingsproces over financiële zaken. Met gedragsverbetering kunnen onnodige risico's worden vermeden en fouten in het financiële verkeer worden voorkomen. Het spel kent twee varianten, Beleggen en Hypotheken. De verkregen vaardigheden komen evengoed van pas bij andere financiële producten. De meest voorkomende valkuilen kom je vanzelf tegen bij de keuzes die je onderweg moet maken. Aan het slot van het spel kan het Financieel Rijbewijs met verbeteringstips worden geprint.

Het Financieel Rijbewijs is te spelen via www.financieelrijbewijs.nl. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Erik de Jong: 030 21 23 227 of via erik.dejong@brightalley.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.