Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 24-01-2011 | Article Rating | (0) reacties

SLIM LEREN MET E-LEARNING BIJ MANPOWER

Uitzendorganisatie Manpower heeft haar opleidingsactiviteiten dit jaar uitgebreid met e-learning. In de Manpower e-Academy kunnen medewerkers diverse digitale cursussen volgen. En daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt. We spreken met Dirk-Jan Jonker, manager Learning & Development bij Manpower Nederland.

Slim en efficiënt

Dirk-Jan Jonker: 'Bij ons werken veel jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan, als schoolverlater of begonnen aan hun tweede baan. Voor deze werknemers is technologie onderdeel van hun dagelijkse belevingswereld. We merkten steeds meer dat er vanuit de medewerkers behoefte ontstond aan informatie die gemakkelijk op te zoeken was. Innovatieve leermiddelen vinden gretig aftrek. Ook de directie van Manpower vindt het belangrijk dat medewerkers zo slim en efficiënt mogelijk worden opgeleid en dat hierbij kan worden ingesprongen op de actuele ontwikkelingen. De uitzendbranche kenmerkt zich namelijk door voortdurende veranderingen in regelgeving, technologie, et cetera. Om hiervan op de hoogte te kunnen blijven is just-in-time learning nodig, waarbij kennis snel wordt verspreid.'

In samenwerking met Bright Alley ontwikkelde Manpower
e-learningmodules over de primaire processen en het informatiesysteem bij Manpower. Deze modules zijn de eersten in een grotere reeks en zijn beschikbaar voor medewerkers via de Manpower e-Academy.

Dirk-Jan Jonker: 'De meerwaarde van Bright Alley in dit project lag in het feit dat zij een scherpe kosten-batenanalyse aanboden. Zodoende kon het grootste deel van het budget worden besteed aan de ontwikkeling van content. We kunnen onze trainers nu inzetten op het ontwikkelen van modules en op trainingen waarbij zij een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Door het aanbieden van de e-Academy hebben we nu al behoorlijk aan kosten bespaard, naast de besparingen op verlet- en facilitaire kosten.'

Kwaliteit en innovatie
Ook het management is blij met de e-Academy. De leeromgeving ondersteunt het principe van Manpower dat het wil staan voor kwaliteit en innovatie. Doordat de e-learning de medewerkers actuele kennis en vaardigheden aanbiedt, blijft de kwaliteit die de organisatie aan klanten wil bieden hoog. Verder is het positief dat Manpower in de e-Academy zowel zelfontwikkelde modules als modules van andere partijen kan aanbieden.

Dirk-Jan Jonker: 'De e-learning is enthousiast ontvangen in de organisatie. Vanuit verschillende kanalen, zowel formeel als informeel, kregen we positieve reacties, zoals: 'Nuttig om te doen' en 'Hier heb ik wat aan'. De kritische opmerkingen die loskwamen hebben we eenvoudig en snel kunnen oplossen.

In de toekomst gaan we het aanbod van de e-Academy uitbreiden. Verder denken we ook na over het gebruik van sociale media in de leeromgeving, zoals Twitter en LinkedIn. We zien nu al dat de gebruikersaantallen elke maand toenemen. Deze stijgende lijn willen we zeker voortzetten!'


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.