Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-12-2010 | Article Rating | (0) reacties

Honderden leden voor jubilerend Zorg Leren netwerk

Het e-learning netwerk Zorg Leren bestaat een jaar. Het netwerk van samenwerkende ziekenhuizen, GGZ- en VV&T-instellingen heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Anja Heida, coördinator Zorg Leren: “Via internet hebben honderden medici, opleidingmanagers en e-learning experts zich aan Zorg Leren verbonden. Afgelopen jaar ging onze website online, werd de Zorg Leren ‘InfoPaper’ geïntroduceerd en trok de karavaan van de Zorg Leren ‘E-learning Roadshow 2010’ met groot succes door het land. Ook is afgelopen jaar een gezamenlijk ontwikkeld pakket e-learning modules beschikbaar gekomen. Een deel van de opbrengst wenden wij aan om weer nieuwe e-learning voor de zorg te ontwikkelen. Conclusie: deze formule van ”e-learning voor de zorg, door de zorg” spreekt de sector bijzonder aan”.

Stabiel en solide

Het Zorg Leren netwerk bestaat uit een aantal deelnemers die gezamenlijk nieuwe e-learning modules ontwikkelen. Daarbij worden zij binnen dit netwerk op een aantal manieren ondersteund. Anja Heida legt uit: “Leden krijgen toegang tot een groot, professioneel netwerk in e-learning voor de zorg. Daarnaast hebben zij inspraak in wanneer welke modules worden uitgegeven. Omdat de productie gezamenlijk plaatsvindt kan aanzienlijk op ontwikkelkosten worden bespaard, sterker nog: e-learning modules waaraan zelf een bijdrage is geleverd, kunnen zonder kosten worden ingezet. Ook de bijkomende organisatie, administratie en uitwisseling van modules wordt helemaal uit handen genomen. Hierdoor is het afgelopen jaar een stabiel en solide e-learning netwerk ontstaan, open voor iedere zorgorganisatie die het wiel niet opnieuw wil uitvinden”.

Specifiek voor Zorg Leren geldt dat het ontwikkelbudget van leden terugvloeit in de e-learning ontwikkelkas voor de zorg, waarmee uiteindelijk de hele zorgsector wordt geholpen.

Bron: Persbericht


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.