Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-12-2010 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa Berlin van 1 tot 3 december 2010

Met 2050 deelnemers uit meer dan 103 landen, 90 exposanten en een hele serie sponsors lijkt OEB inderdaad op een congres, dat meetelt. Er is veel te zien en te horen, zoals workshops en seminars over virtuele pedagogie, de digitale ik, online samenwerking, web 2.0 en sociale software, best practices en mobiel leren, dat wordt gehandeld als de volgende hype.

Op donderdag en vrijdag een gigantische hoeveelheid sessies over LMs’en, virtuele werelden, open source, open content, blended learning, etc. Dit alles verpakt in series gericht op business, classroom, virtual learning environments, learning laboraties, networking sessions, learning cafe en demonstraties.

De conferentie start morgen en vrijdag met een aantal keynotes. Interessant zijn zeker Josh Bersin, Larry Johnson en Charles Leadbeater. Die laatste is vooral bekend om zijn TED toespraken, Josh Bersin om zijn interessante onderzoeken in het bedrijfsleven en Larry Johnson is de vader van de Horizon reports. Een jaarlijkse uitgave over technologische ontwikkelingen en de invloed op onderwijs en training.

Voortdurend op de hoogte blijven, dat kan:

  • Lees de bijdragen op E-learning.nl of
  • Klik op Online Educa Connect, een social media site, waar deelnemers hun ervaringen, vragen, etc. achterlaten.
  • Wat te denken van de LIVE INTERNET RADIO om 11.00 met een report over de conferentie van Graham Attwell. Zelfde info even later beschikbaar als Podcast.
  • Een andere optie is de Podcast show, die wordt gemaakt door de BBC producent Domini Graveson.

Tot morgen, 

Pieter de Vries

 

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.