Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-11-2010 | Article Rating | (0) reacties

Online hulp bij dyslexie

Onderwijszorg Nederland maakt sinds 1 november gebruik van online opdrachten bij de behandeling van kinderen met ernstige dyslexie.

Kinderen kunnen hiermee thuis en op school met dezelfde opdrachten oefenen als in de behandeling en zo hun lees-, schrijf- en taalvaardigheden sneller verbeteren. De online opdrachten zijn op het individuele kind afgestemd en volledig geïntegreerd in de reguliere behandeling.

Binnen een jaar zullen 3.000 kinderen tussen 7 en 10 jaar met ernstige dyslexie profiteren van deze aanvulling op de bestaande behandeling. ONL heeft deze kindvriendelijke online omgeving op basis van het multimediale leerprogramma Clicker ontwikkeld, in samenwerking met Lexima, uitgever van educatieve software voor dyslexie. Clicker biedt een stimulerende leeromgeving die kinderen uitdaagt door interactie.

Lees meer bij ONL


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.