Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-11-2010 | Article Rating | (0) reacties

OpenED 2010 Barcelona over Open Education en OER

Van 2 tot en met 4 november vindt in Barcelona de conferentie OpenED 2010 over Open Education en OER plaats.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Open Universiteit en de UOC, de Open Universiteit van Catalonië.

Tijdens de OpenED 2010 zullen specialisten van over de hele wereld discussiëren, onderzoeksresultaten presenteren, ervaringen delen en communities oprichten rond Open Education en Open Educational Resources (OER) movement. Daarbij concentreren ze zich voornamelijk (maar niet uitsluitend) op onderwerpen die te maken hebben met het volwassen worden van OER.

Op de conferentie geeft een grote delegatie van de Open Universiteit acte de presence, als gevolg van de brede range aan activiteiten van de Open Universiteit in OER, gaande van EU-projecten via Wikiwijs en OpenU naar een nieuwe leerstoel op het gebied van OER. Wim Westera van het Centre for Learning Sciences and Technologies is een van de keynote sprekers en er zijn bijdragen van Fred Mulder, Robert Schuwer, Anne Helsdingen, Ben Janssen, Hans van Buren, Hans Hummel, John van der Baaren en Fred de Vries. De conferentiesessies zijn georganiseerd rond thema's als:

• Long term sustainability of open education projects.
• Lessons learned from Open and Distance Learning for the Open Education movement.
• How OER differ from other digital educational resources.

Meer informatie

Op de website van OpenED 2010 staat het volledige programma. De belangrijkste sessies komen beschikbaar in video-opname en de officiële proceedings worden volgende week gepubliceerd. Als u het evenement wilt volgen op Twitter, kijk dan naar #opened2010.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.