Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

E-learning cursus journalistiek populair onder Iraniërs

In slechts één maand hebben meer dan 700 Iraanse studenten zich aangemeld voor een basiscursus journalistiek via e-learning. De cursus is een initiatief van Radio Zamaneh, een Nederlandse non-profitorganisatie. 

De unieke e-learningconstructie sluit bijzonder goed aan bij het veelvuldig internetgebruik van de Iraniërs en weet de benodigde veiligheidsgaranties te bieden. Door burgers een opleiding journalistiek aan te bieden, hoopt Radio Zamaneh dat meer mensen op een effectieve manier informatie kunnen verspreiden via het medium. Op deze manier wordt getracht bij te dragen aan onafhankelijke informatievoorziening en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen in Iran.

Het gratis e-learning programma is in augustus 2010 van start gegaan en wist in de eerste week al meer dan 100 studenten aan te trekken. Ruim een maand later is het aantal naar 711 gegroeid wat ongekend hoog is voor dit soort projecten.

Het programma is speciaal voor Iraanse burgers opgezet. Om veiligheidsredenen voldoet een standaard e-learningprogramma niet. Er is daarom voor een e-mailconstructie gekozen waarbij de kans van opsporing en blokkering door de Iraanse overheid minimaal is. Het project onderscheidt zich tevens door een platform te bieden waar studenten direct de opgedane kennis kunnen toepassen.

Vanwege het grote succes is Radio Zamaneh nu bezig met de voorbereidingen van een vervolgtraining
waarbij geselecteerde kandidaten een gevorderde cursus journalistiek krijgen.

Bron: Persbericht


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.