Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe serious game over armoede

Poverty is not a game (PING) is een serious game voor gebruik op het voortgezet onderwijs. De game moet een basis moet bieden om met leerlingen een gesprek aan te gaan over armoede.

PING wordt vandaag gelanceerd op de Europese conferentie “Poverty Is Not a Game. Serious Games as a mean to discuss complex societal issues“. 

Naar aanleiding van de lancering van PING, publiceert  het tijdschrift Klasse een uitgebreid dossier over games als leermiddel in de klas. Klasse praat met leerkrachten en onderzoekers en geeft als toetje nog wat cijfers over jongeren en gaming.

Game

Spelers Poverty is not a game kruipen in de huid van Jim of Sofia, die door omstandigheden op straat belanden en hun eigen weg moeten vinden.
Met PING wordt aangetoond dat met de hulp van games ook complexere maatschappelijke thema’s, zoals armoede, in de klas kunnen aangekaart worden. Zo willen de partners van het PING project zowel bijdragen aan het maatschappelijk debat over het gebruik van computergames op school als een concrete tool aanreiken aan het onderwijs om het moeilijke thema ‘armoede’ bespreekbaar te maken.

Het spel wordt verspreid op cd-rom, samen met een handboek voor leerkrachten over het nut van games op school en hoe je het thema armoede via het spel in de les aanbrengt. Op die manier willen de initiatiefnemers van PING games in een onderwijscontext bespreekbaar maken.

http://www.povertyisnotagame.com/?lang=en

Bron: e-Learning voor Wereldburgers

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.