Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

Gratis webinars op OpenU

Op 7 oktober 2010 vonden op OpenU twee gratis webinars plaats. De opnamen van de webinars zijn te vinden in de Learning & Technology Community op OpenU.

Prof. dr. Marcus Specht, hoogleraar bij CELSTEC, gaf een webinar over 'Mobieltjes in hoger onderwijs'. Dr. Patrick McAndrew van de Britse Open Universiteit gaf een webinar over Open Educational Resources in Higher Education.

De term webinar is afgeleid van Seminar en Internet (web). Een webinar is een online variant op een seminar, alleen te volgen op internet. Daarvoor zijn speakers of een koptelefoon en een internetverbinding nodig.

Tijdens het webinar gaf Marcus Specht een overzicht van actuele ontwikkelingen en het gebruik van mobieltjes voor kennisontwikkeling of kennisdeling in het hoger onderwijs. Patrick McAndrew gaf een presentatie over Open Educational Resources (OER) in het hoger onderwijs en maakte hij een aantal key statements die ter discussie werden gesteld onder de deelnemers.

Voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiel leren, kunnen geinteresseerden terecht bij de Mobile learning community (Engelstalig) op OpenU.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.