Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

Tv-presentatoren steunen 'Week van de Mediawijsheid'

Tv-presentatoren Sipke Jan Bousema (AVRO) en Ajouad El Miloudi (KRO) zijn vorige week gepresenteerd als ambassadeur voor de campagne ‘Meer over media, in de Week van de Mediawijsheid’.

Als gezicht van deze campagne zullen Sipke Jan en Ajouad eind november mensen aanmoedigen om naar de lokale bibliotheek te gaan met al hun vragen over mediawijsheid en nieuwe media.

Van woensdag 24 november tot en met woensdag 1 december organiseren openbare bibliotheken in samenwerking met het expertisecentrum voor Mediawijsheid allerlei activiteiten om Nederlanders wegwijs te maken in het gebruik van verschillende media.

Zowel Sipke Jan als Ajouad hebben hun eigen motieven om deze campagne te ondersteunen. Sipke Jan geeft aan dat hij de dilemma’s herkent waar mensen mee zitten. Zelf heeft hij ook nog veel vragen over media. Zo twittert hij weliswaar, maar vindt hij het ook lastig om te bepalen wat hij in zijn tweets zet.

Ajouad heeft “Ja” gezegd op het ambassadeursschap, omdat hij zichzelf wel redelijk mediawijs inschatte, maar er toch achter kwam dat hij achter liep. “MSN, Hyves, … tegenwoordig lopen jongeren te Pingen. Wat is Pingen?!” Beide ambassadeurs vinden dat ze nog veel kunnen leren over mediawijsheid. Graag gaan ze daarom tijdens deze campagne de dialoog aan met kinderen, jongeren, ouders en senioren om te ontdekken hoe zij samen mediawijzer kunnen worden.

Meer informatie: http://www.weekvandemediawijsheid.nl/


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.