Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

Wikiwijs genomineerd voor ePartcipatie Award

Het Wikiwijs-programma is genomineerd voor de eParticipatie Award 2010 van Burgerlink. Wikiwijs is een webplatform waar docenten leermateriaal kunnen zoeken, gebruiken, maken en delen.

Omdat de Open Universiteit en Kennisnet op initiatief van het ministerie van OCW Wikiwijs (verder) ontwikkelen, is Wikiwijs één van de vijf genomineerden in de categorie Overheid. De eParticipatie Award is een erkenning voor de getoonde inzet van burgers en overheden om digitale middelen voor burgerbetrokkenheid te gebruiken. 500 initiatieven kwamen in aanmerking voor een nominatie.

Awards

Onder eParticipatie wordt verstaan 'het benutten van informatie-en communicatietechnologie om burgers meer te betrekken bij het verbeteren van publieke dienstverlening, openbaar bestuur en sociale cohesie'. De Awards zetten succesvolle initiatieven in de schijnwerpers, zodat anderen daarvan kunnen leren.

De organisatie van de eParticipatie Awards is in handen van Burgerlink, een driejarig stimuleringsprogramma (2008-2010) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties, gericht op het verbeteren van de publieke dienstverlening met inschakeling van burgers. Voor de nominatie van de eParticipatie Awards kwamen meer dan 500 initiatieven in aanmerking. Alle initiatieven zijn vervolgens geanalyseerd met behulp van een door TNO ontwikkelde Burgerlink eParticipatie Monitor.

De prijsuitreiking is op 14 oktober 2010 in Rotterdam tijdens het congres Burger Bewust van Burgerlink.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.