Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-10-2010 | Article Rating | (0) reacties

FTA consortium breidt uit met Gleducar en P2P-foundation

De Free Technology Academy (FTA), waarin de Open Universiteit participeert, heeft een nieuwe partner: Gleducar.

Gleducar is een Argentijnse organisatie die zich al tien jaar inspant voor Open Educational Resources. Gleducar gaat meewerken aan de verdere ontwikkeling van de onderwijsmaterialen van de FTA. Ook P2P-foundation gaat samenwerken met de FTA. P2P-foundation doet onderzoek naar P2P-samenwerkingsverbanden.

De samenwerking met Gleducar en P2P-foundation past in de strategie van de FTA om een wereldwijd netwerk te vormen dat onderwijs verzorgt op het gebied van open source en open standaarden, door middel van Open Educational Resources.

Het onderwijs dat de FTA verzorgt gaat via een virtuele campus die wereldwijd bereikbaar is. Onderwijsmaterialen zijn voor iedereen gratis beschikbaar. Voor het volgen van een cursus moet worden ingeschreven, waarna toegang wordt verkregen tot weblectures, begeleiding en ondersteuning, opdrachten kunnen worden ingeleverd enzovoort. Studenten die een cursus succesvol afronden bij de FTA kunnen hun resultaat inbrengen bij de reguliere opleiding die ze volgen aan een hogeschool of universiteit.

Bron: Open Universiteit


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.