Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Leren met virtueel Triviant

Het lectoraat ICT & Onderwijsinnovatie van de Hogeschool Windesheim heeft in de virtuele wereld Second Life een digitale versie ontwikkeld van het spel Triviant.

Leerkrachten kunnen hun vragen en antwoorden daar in stoppen, waarna leerlingen de stof spelenderwijs tot zich kunnen nemen, meldt dagblad de Stentor.  Second Life is allerminst dood, zoals wel eens wordt beweerd, zeggen de Zwolse ontwikkelaars. "Zo gaat dat altijd: Je hebt eerst de hype, waarbij iedereen meedoet en daarna blijven de serieuze gebruikers over. In die fase zitten we nu", zegt student Arjen Breedveld, die het Triviant technisch realiseerde.

Te zien dat leren en plezier samen kunnen gaan is een grote stimulans voor Wim Trooster van het lectoraat ICT & Onderwijsinnovatie van Windesheim. Dit lectoraat bestaat nu drie jaar en ontwikkelt voor instellingen binnen en buiten de hogeschool digitale toepassingen die zorgen dat het onderwijs makkelijker wordt en geheel bij de tijd blijft met de huidige technische ontwikkelingen. "Want daar mankeert het wel aan. Zeker in hbo-land moeten we zorgen dat we minstens gelijk met de markt blijven lopen of eigenlijk voorlopen", zegt Inge Strijker, die als onderzoeker verbonden is aan het lectoraat.

Virtueel Windesheim: bit.ly/97gJaK


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.